932 de alergători din 12 țări, la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon  932 de alergători din 12 țări, la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon wizz air marathon

HomeLifeStyleSport

932 de alergători din 12 țări, la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon

redactie

5 probe de competiție, 14.710 de kilometri alergați, 101.760 de minute de mișcare Al 10-lea an al Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, cunoscut și ca Marat

Corul Madrigal – Concertul extraordinar de Crăciun 2020
Weekend la Băișoara
Primul turneu WTA din istoria orașului Cluj-Napoca și singurul la ora actuală din Romania

5 probe de competiție, 14.710 de kilometri alergați, 101.760 de minute de mișcare

Al 10-lea an al Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, cunoscut și ca Maratonul Internațional al Clujului, a adus o prima ediție virtuală, 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon, care a avut loc între 8 și 15 noiembrie 2020. Deși ediția fizică a evenimentului a fost inițial amânată (din aprilie, în noiembrie), iar apoi anulată, ediția virtuală a adunat aproape o mie de participanți la start, din România, Slovacia, Olanda, Polonia, Irlanda, Marea Britanie, Ungaria, Franța, Germania, Grecia, Statele Unite ale Americii și Oman.

Dă mai departe Biletul de Sănătate”. Copiii de la Transylvania College

Avantajul major a fost reprezentat de faptul că fiecare participant a avut la dispoziție 8 zile să-și ducă cursa la bun sfârșit unde, când și cum a vrut. 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon s-a desfășurat sub sloganul ”Grow your wings together!”, pornind de la conceptul lansat în perioada pandemiei de clubul organizator, Runners Club: ”alergăm separat, concurăm împreună”.

wizz air marathon  932 de alergători din 12 țări, la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon wizz air marathon 650x366

wizz air marathon

Anul acesta criza de sănătate ne-a pus într-o mare încurcătură, nu o dată, ci de două ori. După amânarea ediției din aprilie a venit și rândul celei din noiembrie. Am sperat până în ultimul moment că va fi posibilă organizarea fizică, ”reală”, mai ales că anul acesta trebuia să fie aniversar, al 10-lea din istoria Maratonului.

Model declarația pe proprie răspundere în format editabil

Însă, din cauza obstacolelor și a limitelor impuse de pandemie am avut două opțiuni: să ne oprim sau să fim creativi. Și, pentru că numai uniți trecem cu bine peste perioada asta, iar alergarea ne dă speranță și aduce oamenii împreună, am decis să organizăm 1.0. Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon, în cadrul căruia alergătorii să concureze împreună, dar să alerge separat.

Astfel, în intervalul 8-15 noiembrie, 932 de alergători din 12 țări au alergat în cadrul celor 5 probe. De fapt, am avut 932 de organizatori, pentru că fiecare dintre participanți și-a organizat propria cursa.

marathon wizz air  932 de alergători din 12 țări, la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon marathon wizz air 650x366

2020 este un an special și Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon va rămâne o parte specială a istoriei Maratonului Cluj-Napoca. Însă nu va fi înregistrat în această istorie drept ediția aniversară de un deceniu. Aceea va fi în 2021 și va fi ”reală”, adică, așa cum i-am obișnuit pe participanți de 9 ani încoace, un SPECTACOL adevărat, cu public și tot tacâmul.

Este un plan care ne dă totodată speranța că…totul va fi bine până în primăvara viitoare!”, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Asociației Runners Club, organizatorul evenimentului.

wizz air marathon cluj napoca  932 de alergători din 12 țări, la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon wizz air marathon cluj napoca 650x366

Pentru ediția a 10-a a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, ce va avea loc în 10 – 11 aprilie 2021, organizatorii promit un spectacol și mai frumos, demn de revederea tuturor pasionaților de alergare cu străzile frumosului oraș din Transilvania, Cluj-Napoca.

COMMENTS

WORDPRESS: 0