Daniel Crista – performanță de excepție în cea mai lungă etapă a Turului României: este lider în clasamentul general și în alte trei clasamente  Daniel Crista – performanță de excepție în cea mai lungă etapă a Turului României: este lider în clasamentul general și în alte trei clasamente Turului Romaniei ciclism

HomeSport

Daniel Crista – performanță de excepție în cea mai lungă etapă a Turului României: este lider în clasamentul general și în alte trei clasamente

redactie

Regină din Turul României, cu finiș pe cățărarea de la Păltiniș Etapa 1 din Turul României a pornit pe 1 septembrie, la ora 12:00, de lângă stadionul

932 de alergători din 12 țări, la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon
EXTREME ENDURO SHOW ȘI MOVIE NIGHTS, în Cluj-Napoca, cu Urban PLAYFIELD
Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon

Regină din Turul României, cu finiș pe cățărarea de la Păltiniș

Etapa 1 din Turul României a pornit pe 1 septembrie, la ora 12:00, de lângă stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara, în prima și cea mai lungă etapă a competiției: un traseu de 201,5 km până la Deva, prin Logoj, Caransebeș, Oțelul Roșu, Sarmizegetusa, Hunedoara, Deva.

Imediat după startul tehnic, care s-a dat la Moșnița Nouă, trei cicliști au scăpat în evadare – Steva KLISURIĆ – de la Echipa Națională a Serbiei, Daniel CRISTA – de la Echipa Națională a României și Besnik ISLAMI – de la D’Amico UM Tools. După o jumătate de oră, ciclistul de la D’Amico s-a rupt, așa că în evadare au rămas pe poziții doar Daniel CRISTA și Steva KLISURIĆ, care au reușit la un moment dat să pună o distanță de 12 minute față de pluton.

Daniel Crista a câștigat toate cele trei sprinturi intermediare de pe traseu, securizându-și tricoul roșu, de lider în clasamentul pe puncte, pe care l-a și îmbrăcat, de altfel, la startul etapei (la Prolog a câștigat și tricoul albastru de lider în clasamentul românilor, dar pe acesta l-a îmbrăcat Serghei Țvetcov la startul etapei).

Însă pe o vreme din ce în ce mai vitregă, cu ploaie măruntă și vânt, plutonul a recuperat progresiv din diferență, cu echipe precum Androni Giocattoli Sidermec și BikeAid care au impus ritmul în față. Cu 10 km înainte de singura cățărare repertoriată de pe traseu, sârbul Steva KLISURIĆ nu a mai putut să se țină de CRISTA, așa că românul a rămas singur în față, la o distanță de aproximativ 7 minute de pluton. După ce a câștigat și KOM-ul, care i-a adus câteva secunde prețioase, CRISTA a făcut o pană pe coborâre, iar schimbarea bicicletei l-a costat ceva timp.

Povestea s-a repetat și cu 15 km înainte de de finiș, dar de această dată CRISTA nu a reușit să schimbe bicicleta înainte de a fi ajuns și înghițit de pluton. Sprintul final a fost câștigat de polonezul Patryk STOSZ, de la Voster ATS Team, urmat de Luca CARSTENSEN, de la Bike Aid și de Rajovic DUSAN, de la Echipa Națională a Serbiei.

Daniel Crista, lider in clasamentul general (1)  Daniel Crista – performanță de excepție în cea mai lungă etapă a Turului României: este lider în clasamentul general și în alte trei clasamente Daniel Crista lider in clasamentul general 1 650x977

Daniel Crista, lider in clasamentul general

Totuși, efortul depus de Daniel CRISTA, care a petrecut aproape 180 de km în evadare, nu a rămas nerăsplătit: după calcularea timpilor și a punctelor, s-a dovedit că el este lider nu doar în clasamentul pe puncte, al cățărătorilor și al celui mai bun român, ci și în clasamentul general. Lider în clasamentul celui mai bun tânăr (U23) a rămas tot germanul Mika HEMING, de la Maloja Push Bikers.

Astăzi, 2 septembrie, are loc etapa regină din Turul României, cu finiș pe cățărarea de la Păltiniș, care cu siguranță va răsturna clasamentul general. Plutonul pleacă la ora 12:00 din Deva (Bulevardul 22 Decembrie) și trece prin Orăștie, Sebeș și Miercurea Sibiului, înainte de a ajunge la Arena Platoș, în jurul orei 16.30.

Circulația va fi restricționată pe traseul de sosire în Păltiniș, pe DJ106A. Restricționarea se va face cu 15 minute înainte de sosirea cicliștilor, respectiv în intervalul aproximativ 16:15-16:45, dar acesta poate suferi modificări în funcție de evoluția cursei.

Organizatorul competiției, Federația Română de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Auchan Retail România, sunt bucuroși să ofere iubitorilor ciclismului un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internaționale și așteaptă cât mai mulți suporteri care să-i încurajeze pe cicliști, cu respectarea măsurilor de securitate sanitare specifice acestei perioade.

Cei care nu pot ajunge pe traseu pot urmări Turul live, la acest link: https://bit.ly/38kpDFl.

Anul acesta există și o aplicație care poate fi descărcată gratuit din Google Play și permite posesorilor de telefoane cu sistem de operare android să primească, tot live, notificări despre evoluția cursei. Aplicația poate fi descărcată de aici: https://bit.ly/2UVU1mt.

COMMENTS

WORDPRESS: 0