Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) distribuie, în această perioadă, 22.475 de tablete  Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) distribuie, în această perioadă, 22.475 de tablete tablete alegeri sts

HomeActualitateAdministratie

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) distribuie, în această perioadă, 22.475 de tablete

redactie

PREGĂTIREA PROCESULUI ELECTORAL, ÎN CONDIȚII DE PANDEMIE Odată cu desemnarea de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a operatorilor d

2.466 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 ore la nivel național. Vezi în Cluj
Câți metri cubi de lemn de foc pune Romsilva la dispoziția populației până la finalul anului
Finala Turneului Național  League of Legends – Digital Crusade va avea loc la Cluj- Napoca

PREGĂTIREA PROCESULUI ELECTORAL, ÎN CONDIȚII DE PANDEMIE

Odată cu desemnarea de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a operatorilor de calculator, STS a început activitatea de predare a echipamentelor informatice și instruirea celor 22.475 de persoane din toată țara, care vor utiliza tabletele din secțiile de votare și birourile electorale de circumscripție locală. În contextul pandemiei de coronavirus, sesiunile de instruire se vor realiza atât în săli, cu respectarea normelor de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus – COVID-19, cât și în sistem de videoconferință.

Operatorii de calculator vor avea la dispoziție materiale de instruire (ghid, instrucțiuni și proceduri de lucru), prevederi legislative și filme de prezentare cu activitățile pe care trebuie să le desfășoare pe timpul procesului electoral, disponibile pe o platformă dedicată de pregătire.

Amintim faptul că operatorii de calculator nu aparțin STS, fiind persoane selecționate și desemnate de către AEP. Reprezentanții STS nu operează echipamentele informatice destinate procesului electoral.

Sondaj Cluj Știri: Alege viitorul primar al municipiului Cluj-Napoca

Pe tableta utilizată de operatorul de calculator în secția de votare va fi instalată aplicația informatică ce verifică dreptul de vot, dezvoltată de STS, conform cerințelor operaționale elaborate de AEP, prin intermediul căreia CNP-urile alegătorilor sunt verificate în baza de date furnizată de AEP. Sistemul returnează mesaje prin care semnalează dacă persoanele care se prezintă în secția de votare au drept de vot ori au mai votat. În toate aceste cazuri, președintele secției de votare decide dacă îi permite alegătorului să își exprime dreptul de vot.

Tot în această perioadă, STS desfășoară ședințe de instruire a persoanelor propuse de primării, pentru îndeplinirea atribuțiilor de informatician, în birourile electorale de circumscripție locală. Menționăm că informaticienii nu sunt angajați ai instituției noastre.

Sondaj Cluj Știri: Alege viitorul președinte al Consiliului Județean Cluj

Începând cu această săptămână, la sediul STS a fost operaționalizat Centrul de Suport Tehnic ce oferă, prin Centrul de preluare a apelurilor, asistenţă tehnică pentru operatorii de calculator și informaticieni.

STS a instalat infrastructura de comunicații pentru toate birourile electorale de circumscripție, înființate pentru procesul electoral din luna septembrie.

Pentru funcționarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV), specialiștii STS au instalat și configurat peste 9.000 de echipamente, pentru care asigură suportul tehnic IT&C.

Toate activitățile prezentate se desfășoară în conformitate cu legislația primară și secundară, aferentă organizării și desfășurării procesului electoral din 27 septembrie 2020.

Biroul de presă al STS

COMMENTS

WORDPRESS: 0