Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon  Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon maraton cluj napoca wizz

HomeEvenimentLifeStyle

Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon

redactie

Ediția fizică a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 se anulează, însă se lansează Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020. Wizz Air Cluj-Napoca

Daniel Crista – performanță de excepție în cea mai lungă etapă a Turului României: este lider în clasamentul general și în alte trei clasamente
932 de alergători din 12 țări, la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon
EXTREME ENDURO SHOW ȘI MOVIE NIGHTS, în Cluj-Napoca, cu Urban PLAYFIELD

Ediția fizică a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 se anulează, însă se lansează Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020, un eveniment gândit pentru sănătatea și bucuria participanților, se anulează anul acesta, tocmai din motive care țin de siguranța participanților, a partenerilor, a voluntarilor, a publicului și a organizatorilor.

Ediția a 10-a a evenimentului, inițial programată pentru luna aprilie 2020, iar apoi amânată pentru 7-8 noiembrie, va avea loc, în varianta sa fizică, în aprilie 2021 (la o dată ce urmează să fie comunicată). O ediție virtuală a competiției va avea însă loc: 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon se va desfășura sub sloganul ”Grow your wings together!”, pornind de la conceptul lansat în perioada pandemiei de clubul organizator, Runners Club: ”alergăm separat, concurăm împreună”.

Runners Club, împreună cu sponsorul oficial, Wizz Air, și cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, au luat această decizie în contextul în care nu pot avea certitudinea că evenimentul se poate desfășura în cele mai sigure condiții, dată fiind situația creată de pandemia de COVID-19, dar și pentru a împiedica extinderea ei în România.

EXTREME ENDURO SHOW ȘI MOVIE NIGHTS, în Cluj-Napoca, cu Urban PLAYFIELD

Considerăm că, în condițiile speciale ale acestei perioade, evenimentele care presupun participarea unui număr mare de alergători, chiar și în situația respectării tuturor normelor de siguranță sanitară, implică riscuri ce pot depăși capacitatea de control a oricărui organizator.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este spectacol, iar spectacolul are nevoie de spectatori, pentru că altfel nu își duce misiunea la capăt. Actorii, care în cazul nostru sunt alergătorii, maratoniștii, aleargă și pentru aplauzele publicului de la final, la fel ca actorii de teatru.

Sondaj Cluj Știri: Alege viitorul primar al municipiului Cluj-Napoca

Aceea este încununarea meritelor lor. De 9 ani încercăm să creăm o experiență pentru participanți, fie că sunt alergători, fie că sunt spectatori, pentru că experiențele sunt cele care creează amintiri. Anul acesta nu putem face asta, așa că am decis ca ediția a 10-a, aniversară, a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon să aibă loc anul viitor”, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Asociației Runners Club, organizatorul evenimentului.

Top județe cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Vezi Clujul

1.0. Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020

Anularea ediției fizice 2020 nu îi oprește însă din alergat pe cei pasionați, cu atât mai mult cu cât Maratonul Wizz Air este una dintre cele mai așteptate competiții din domeniu. Astfel, organizatorii au decis să ofere, în schimb, varianta experienței virtuale: 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020 va fi evenimentul în care alergătorii vor putea face în continuare ceea ce iubesc, însă în condiții de maximă siguranță: fiecare participant poate să își ducă la bun sfârșit oricare dintre cele 4 curse, unde dorește, când dorește și cum dorește, în intervalul 8-15 noiembrie 2020.

Siguranța a fost și va fi întotdeauna principala prioritate Wizz Air. Din cauza pandemiei de COVID-19, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 devine un eveniment online, care le permite participanților să se bucure de experiență în siguranță. Îi încurajăm pe toți iubitorii sportului să se înscrie pemaraton-cluj.ro și să se bucure de ediția virtuală Wizz Air Cluj-Napoca Marathon pe 8-15 noiembrie 2020”, au declarat reprezentanții companiei aeriene Wizz Air.

Cluj Napoca stiri Wizz Virtual Marathon  Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon Cluj Napoca stiri Wizz Virtual Marathon 819x1024

Regulile maratonului virtual sunt:

  • La înregistrarea pe maraton-cluj.ro, participanții trebuie să declare distanța aleasă:

– Maraton Wizz Air: 42.2 km

– Semimaraton: 21.1 km

– Cros Garmin: 10 km

– Cros Vaxicum: 4 km

  • Înscrierile se ÎNCHID pe 12 noiembrie
  • ÎNREGISTRAREA rezultatelor proprii se face de fiecare concurent până cel târziu pe 15 noiembrie, prin aplicația dedicată, disponibilă pe pagina de înscriere.

Ca parte a taxei de start, care este 79 lei, participanții vor primi un pachet atractiv cu:

– Număr concurs: se descarcă din aplicație

– Rucsac Luanvi

– Bandana Vaxicum

– Gel antiinflamator Vaxicum

– Acces la clasament și rapoarte

– Import automat de date din Strava sau Garmin

– Diploma de finisher: se descarcă din aplicație

Medalie: se primește doar în cazul finalizării distanței de concurs la care participantul e înscris

● Coletele vor fi expediate prin poștă pe cheltuiala organizatorului.

Ce se întâmplă cu înscrierile pentru evenimentul FIZIC?

Cei care s-au înscris deja au următoarele opțiuni:

– Înscrierile la toate cursele din cadrul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon vor fi reportate pentru ediția din 2021;

– Posibilitatea de transfer a locului către o altă persoană, în mod gratuit;

– Posibilitatea de transfer a locului la altă probă, în mod gratuit;

– Returnare a 75 % din taxa de participare;

– Posibilitatea de transfer a înscrierii către 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020.

Pentru ediția a 10-a a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, ce va avea loc în 2021, organizatorii promit un spectacol și mai frumos, demn de revederea tuturor pasionaților de alergare cu străzile frumosului oraș din Transilvania, Cluj-Napoca.

PARTENER PRINCIPAL:Primăria Municipiului Cluj-Napoca

SPONSOR OFICIAL:Wizz Air

SPONSORI PRINCIPALI:Hervis,Garmin,Vaxicum Sport,Zuzu Fit,Mega Image

TRICOU OFICIAL:Luanvi

IZOTONIC OFICIAL:Isostar

PARTENER INSTITUȚIONAL:Federația Română de Atletism

SPONSORI:Regina Maria

PARTENERI:Kiss FM,Grand Hotel Napoca,Gold Nutrition,Visit Cluj,Hutton,Voltaj Academy,The Beat,UBB,Asociația de Podiatrie,Budușan&Asociații,OSUT,Iulius Mall, Carpatina, Donează Sânge, fii erou!.

BACKGROUND INFO

DespreWIZZ AIR Cluj-Napoca Marathon

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este un eveniment care reunește într-o competiţie deschisă alergători profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate, într-un proiect de amploare care promovează în rândul publicului larg un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive.

Evenimentul cuprinde probe specifice, conform cu standardele europene în organizarea evenimentelor de alergare de această amploare: 42,195 km, 21,0975 km, 10,55 km, 4x 10,5 km, 4km, cursa copiilor.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este gândit ca un eveniment de alergare strâns legat de oraşul Cluj-Napoca, destinat a se transforma într-un brand al oraşului, crescând în notorietate cu fiecare an, pentru a deveni la fel de celebru ca maratoanele oraşelor europene.

DespreRUNNERS CLUB

Asociația C.S. Runners Club a fost fondată la începutul anului 2010 de un grup de alergători din Cluj-Napoca sub forma unei organizații non-profit cu scopul de a promova alergarea ca sport de masă, de a inspira si ajuta prin alergare.

Suntem cunoscuți pentru evenimentele care atrag și inspiră anual peste 10.000 de oameni (Făget Winter Trail, Crosul Divelor, Crosul Spiridușilor, Crosul de Noapte, Crosul Hoia, Crosul companiilor, Făget Tour și Livada Trail Run).

Organizator: Horațiu Morar – președinte-fondator Runners Club

COMMENTS

WORDPRESS: 0